20 Nisan 2010 Salı

Göbeğinizi Eritin...

Göbeğinizi Nasıl Eritirsiniz ?

Göbeğinizi Eritin!

Diyetinize bağlı kalıp kilo verdiniz ancak göbeğiniz bir türlü erimiyor! Göbek, egzersiz gerektirir. Zayıflamak, göbeğiniz kaybolması için çözüm değildir.

Sırtüstü uzanın. Ayaklarınızı yukarıya kaldırın ve dizlerden kırın. Sol ayağınızı sağ ayağınızın üzerinde makas yapın. Ellerinizi ensenize koyun. Nefes alın ve bacaklarınıza doğru kalkarken nefes verin. Bu hareketi 15 kere tekrarlayın.
Sırtüstü uzanın. Ayak tabanlarınızı birbirine yapıştırın. Nefes alın, verirken ellerinizle bacaklarınıza doğru uzanmaya çalışın. Bu hareketi 15 kere tekrarlayın.
Sırtüstü pozisyonunda, bacaklarınızı, belden itibaren dümdüz yukarı kaldırın. Tabanlarınız tavanı görsün. Karın kaslarınızdan güç alın ve ellerinizle ayakucunuza doğru uzanın. Karın kaslarınızın gerildiğini hissedeceksiniz. Hareketi 15 kere tekrar edin.
Sırtüstü pozisyonundayken, ellerinizi poponuzun altına koyun. İki bacağınızı da yerden biraz yükseğe kaldırın. Bacaklarınız yere paralel olsun. Nefes alırken biri bacağınızı kendinize doğru çekin. Sonra aynı hareketi diğer bacağınızla da uygulayın. Hareketi 15 kere tekrar edin.
Sırtüstü pozisyonunda, bacaklarınızı belinden yukarıya doğru kaldırın. İki bacak birbirine yapışık olsun. Nefes verirken bacağınızı indirin, ancak yere değdirmeden tekrar kaldırın. Hareketi 15 defa tekrarlayın.
Sırtüstü pozisyonunda uzanın. Bacaklarınızı dizden kırın. Ayak tabanlarınız yere bassın. Karnınızdan güç alarak, bedeninizi yukarı kaldırın. Elleriniz yanlarda, bacak bileklerinize uzanmaya çalışın. Hareketi 15 kere tekrar edin.
Yan yatın. Üstteki bacağınızı, belinizin üst kısmı hiç hareket etmeden, ileriye doğru gerin. Vücudunuzun üst kısmını tam tersi tarafa doğru döndürmeye çalışın. Bu sırada ellerinizle başınızı destekleyin. Aynı hareketi farklı yönlerde, her iki bacak için yapın. 15 kere tekrarlayın.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Kerevizin Faydaları

Kerevizin Faydaları ve Kerevizin Hazırlanışı

Kereviz Bitkisi: Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir. Besin değeri ve faydası bakımından Allah�n bir lütfü olan bu bitki pek çok hastalığa iyi gelir.
Kerevizin Faydaları: Uyarıcıdır. Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Vücudu kuvvetlendirir. Cinsel gücü ve isteği arttırır, iktidarsızlığı giderir. İştah açıcıdır. Ağız kokusunu giderir. Öksürüğü keser. Kanı temizler. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltır. Gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Ağrıları giderir. Cilde tazelik ve parlaklık verir. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır.
Kereviz nasıl kullanılır? Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır. Kereviz yemeği ve salatası yapılabileceği gibi tohumu da kullanılır. Kaynatılıp suyu içilirse fazla salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir. Kereviz kaynatılırken suyuna limon ilave edilirse gaz yapması önlenir. Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi nedeniyle adet düzensizliği çekenler için faydalı olabilir.

16 Nisan 2010 Cuma

Erkeklerde Kilo Almanın 5 Nedeni

Erkeklerde Kilo Almanın 5 Nedeni


Aşırı yemenin bir neden değil, problemin altında yatan belirti olduğunu söyleyen uzmanlar, aşırı yeme nedeninizi bulduğunuz zaman, yeme alışkanlığınız arkasındaki gerçek soruna da ulaşacağınızı açıkladılar. Askmen.com isimli internet sitesinde yer alan haberde, kilo aldığınızı fark ettiğiniz ve niçin olduğundan emin olmadığınız zaman, yeme alışkanlığınıza daha fazla dikkat etmeniz gerektiği kaydediliyor.
Birçok erkek, özellikle Televizyon ya da maç izlerken cips atıştırıyor, film izlerken yağlı patlamış mısır yiyor ve böylece farkında olmadan daha çok abur cubur tüketiyor. Aşırı yemek nedir? Neden aşırı yediğinizi belirlemeden önce, yeme alışkanlığınızın daha ciddi bir Sağlık sorunun göstergesi olmadığından emin olun.
Kompülsif aşırı yeme, anoreksiya (iştahsızlık) ya da bulumi (oburluk hastalığı) gibi bir yeme bozukluğudur. Bu durum, şeker ve kalp hastalığı gibi çok ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Kompülsif aşırı yeme, sık sık suçluluk ve Depresyon duygularının ardından başlıyor.
Aşırı yeme, kas yapmak için daha fazla Protein alımıyla aynı şey değildir. Aşırı yeme, çok fazla yemek, aç olmadığınızda bile yemektir. Erkekler tipik olarak kadınlardan daha faza iştaha sahip olduklarından, aşırı yeme erkeklerde fark edilmez ve problem olarak görülmez. Erkeklerin aşırı yemesinin birçok nedeni vardır.
Daha iyi anlamak için, sağlıksız ve gereksiz yiyecek tüketimini harekete geçiren farklı katalizörleri bilmeniz gerekiyor.

İşte aşırı yemenin en önemli 5 nedeni:
1. Can sıkıntısı: Yapacak daha iyi işiniz olmadığında aşırı yemek yersiniz. Televizyon karşısında elinizde bir paket patates cipsiyle saatlerinizi geçiriyorsanız, şişmanlarsınız. Birçok erkek, televizyon kapalı olsa bile sırf yemiş olmak için yer. Yeme, mantıktan ziyade duygulara dayanan duyusal bir aktivitedir ve burada kilo alımından duygular sorumludur.
2. Stres ve bunalım: Stres duygusunun nereden (iş, aile, okul, v.b) kaynaklandığı önemli değildir. Stresli olduğunuzda ne yaparsınız? Yemek yersiniz. Duygusal yemek yeme daha sık kadınlarda görülen bir problem gibi görülebilir. Ancak, bazı erkekler de duygularıyla mücadele ederken aşırı yemek yerler. Yemek yeme insanlara güç ve kontrol duygusu veriyor ve dolu bir midenin rahatlığı ile dikkatiniz başka tarafa çekilir ve problemlerinizden bir süreliğine kaçarsınız.
3. Tiryakilikten kurtulmak: Sonunda akciğer ya da Karaciğer Kanserinin size göre olmadığına karar verdiniz. sigara ya da Alkolü azaltmak için kendini daha fazla yemek yerken bulabilirsiniz. Sigarayı bırakmaya çalıştığınızda, birçok insan ellerini sürekli meşgul edecek bir şey ararlar ve yemek yeme de bu kötü alışkanlıktan uzak durmak için zararsız bir yol gibi görünür. Ancak, tam tersi yemek yeme bu durumda kilo almanıza neden olur.
4. Kültürel ve sosyal kurallar: Birçok kültürde yemek yeme, tüm sosyal etkinlik türleri içinde tartışılır bir pozisyondadır. Film izlerken patlamış mısır yemek, maç izlerken cips atıştırmak ya da kuruyemiş yemek doğal gibi görünüyor. Ancak sportif etkinliklerle yenen bu tür yiyecekler, kilo almanıza neden oluyor. Kuzey Amerikan kültürleri atıştırmalıkların ve yemekler arasında yenen yiyeceklerin yağ ile Sodyum oranının yüksek olduğunu vurguluyor ve vücut için çok az besin değeri içerdiğini belirtiyor. Bazı kültürler ise ideal erkeğin iri ve güçlü olması gerektiğine inanıyor ve zayıf erkekleri kabul etmiyor. Sonuç olarak, birçok erkek, ne kadar ve ne yediğini kadınlar kadar önemsemiyor.
5. Kadınları memnun etmek: Birçok erkek, eşlerini ya da annelerini memnun etmek için kendileri için yaptıkları yemeklerden bol miktarda yiyor. Böylece, kadınlar çabalarının boşa gitmediğini görüp, mutlu oluyorlar. Bu durum, birçok yeni evli erkeğin niçin kilo aldığının göstergesidir.

14 Nisan 2010 Çarşamba

Yanıklar için Tedavi Yumurta Akı


YUMURTA AKI….

Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür,

ama gerektiğinde Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin

biçimde tedavi edilebilir.

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen
alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya
rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır. Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş
ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur.
Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır.
Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur !
Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

13 Nisan 2010 Salı

Msn Messenger Kısayolları

Msn Messenger Kısayolları

alt k : göz kırpması açma
alt e : penceresi açık olan kişiyi engelleme
alt p : arka planlar
alt y : yardım
alt u : oyun
alt ü : görüntülü konuşma
alt a : sesli görüşme
alt s : dosya gönder sekmesi
alt d : konuşmaya davet etme
alt f : ifadelerim
alt l : eylemler bölmesi
alt i : titreşim
alt z : düzen bölmesi
ctrl q : plus sesleri
ctrl m :menü çubuğu

12 Nisan 2010 Pazartesi

Ter Kokusunu Önlemenin Ondört Yolu

Ter kokusunu önlemenin ondört yolu
Sıcakların bastırdığı şu günlerde ter kokusu da pek çok kişinin Problemi olmaya başladı.
Ter kokusu problemi aslında sadece kişinin kendisinin değil, çevresinin de olmaya başlıyor gerekli önlemler alınmazsa. Gerçi sıcaklardan bağımsız olarak da, ter ve Vücut kokusu yıl boyunca topluluk içinde koku yayan bir kişiyi utandırabilir ve çevresindekileri rahatsız edebilir.
Fiziksel aktivite yaptığımızda, sıcakta yürürken ya da bir konuşma yaparken vücudumuz doğal olarak ter üretir, yani terleriz. Terlemek vücudun aşırı ısınmasını önleyen bir soğutma mekanizmasıdır. insanlarla yakın temasta olan kişiler eğer ter kokusu ile mücadele etmezse hiç farkında olmadan çevrelerine büyük rahatsızlık verebilirler.

Vücudumuzda 2 milyon ile 5 milyon arasında ter bezi bulunur. Vücut sıcaklığı yükseldiğinde otonom sinir sistemimiz bu bezleri uyarı ve derinin yüzeyine salınan ter sıvısı buharlaşırken vücudu soğutur. Ter aslında su ve tuzdan  ibarettir. içinde eser miktarda başka elektrolitler ve üre gibi maddeler de bulunur.
Ter aslında kokusuz bir sıvıdır. Ne var ki bakteriler, teri çoğalmak için bir ortam olarak kullanır ve terin içinde hızla ürer. Ayrıca ergenlikten sonra faaliyete geçen androjen adı verilen hormonlar da ter kokusuna neden olur. Sonuç olarak, terlemek doğal ve sağlıklı bir olaydır ama bunun yeri ve miktarı kişiden kişiye büyük değişkenlik gösterir.
Kişilerin terlemesine neden olan faktörler şunlardır
egzersiz, özellikle zorlu olursa
Sıcak hava
Sinirlilik, endişe hali veya stres
Bazı hastalıklar
Duygusal nedenlerin tetiklediği terleme çoğunlukla yüzde, koltuk altlarında, el ayalarında ve ayak tabanlarında olur.
Ama bu terlemenin miktarı ve kokusu duygu durumunuzdan, yediklerinizden (baharatlı yiyecekler), içeceklerden , hormonlardan, aldığınız ilaçlardan ve mevcut hastalıklardan etkilenebilir.
Bazı kişilerde özellikle el ayalarında ve ayak tabanlarında kalıtsal bir terleme eğilimi vardır. Bütün bu faktörlerden ötürü terlemenin normalini tanımlamak neredeyse hiç mümkün değildir. Ama terlemenizde normalden farklı bir artış varsa bunu doktorunuza danışmanız gerekir. Böyle bir durum çeşitli Hastalıkların bir belirtisi olabilir, bu nedenle normal dışı terlemelerde mutlaka doktorunuzun fikrini almalısınız.

9 Nisan 2010 Cuma

Saç Beyazlaması Nasıl Önlenir

Saç Beyazlaması Nasıl Önlenir

Saçlara rengini veren maddenin yapımının azalması ile saç beyazlaması yaşanır. Saçlarda beyazların görünmesi yaşlanıldığı anlamına gelmez, çünkü saç beyazlaması henüz 20 li yaşlardayken bile olabilir.
genç yaşlarda oluşan beyazlaşma genelde ırsidir.
Saç beyazlaması tamamen önlenemesede doğal yöntemler ile geçiktirilebilir.


Saç beyazlaması için bitkisel öneriler
Gerekli Malzemeler
1-Gül yaprakları
2-Badem yağı
3-Yeşil ceviz kabukları
Gül yaprakları yıkanarak temiz bir zemin üstünde Güneş ısısıyla kurutulur. Kurutulan yaprakların yakılmasıyla elde edilen küle, badem yağı ile lapa kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Saçlar elde edilen bu gül lapası ile haftada bir ovularak yıkanır.
Yeşil ceviz kabukları, çaylı suda yarım saat kaynatılıp süzülür ve sonrasında badem yağı ilave edilerek karıştırılır. Saçlar gün aşırı bu karışımla yıkanır.

8 Nisan 2010 Perşembe

Saçlarımız Neden Dökülür

Saçlarımız Neden Dökülür

Saç dökülmeleri kansızlık, beslenme bozuklukları, vitamin eksiklikleri, şeker hastalığı, cilt hastalıkları, ağır hastalıklar, hormonal düzensizlikler ve bazı ilaç kullanımlarından sonra görülebilirse de genelde bir nedene bağlanamaz. Ailesel yatkınlık, stres, mantar enfeksiyonları ve kalitesiz bakım ürünlerinin kullanılması dökülmeyi etkileyerek arttırabilmektedir.,
Saç dökülme alanları erkeklerde başının ön, üst ve tepe kısmında görülür ve değişik genişlikte olabilir. Çoğu kişide ileri yaşlara kadar başın her iki yanında ve ensede dökülmeyen alanlar kalır.Kadınlarda ise yaygın seyrelme tarzında dökülmeye daha sık rastlanır bölgesel dökülme nadir olarak görülür.
Saç dökülmesi otuzlu yaşlara doğru başlar ve elli yaşın üstünde erkek nüfusunun hemen hemen yarısında görülür. Başlama yaşı ne kadar erken olursa dökülme o kadar fazla ve geniş alanda olur.Saç Dökülmesi Tedavisi için öncelikle sorunun nedeni tespit edilmelidir. Dengeli ve sağlıklı beslenme, stresten uzak durmak yapılacak ilk iştir.

6 Nisan 2010 Salı

ERKEKLER İÇİN CİLT BAKIMI


ERKEKLER İÇİN CİLT BAKIMI

Cilt bakımı tabii ki sadece kadınların meselesi değildir. Erkeklerin ciltleri de kırır ve her türlü cilt sorunları ile karşılaşırlar. Onların en büyük derdi sakal ve bıyıklarıdır. Her gün tıraş olmak cildi tahriş eder. Kızarıklıklara, kimi zaman kıl dönmesine neden olur. Bir de akneleri varsa, tıraş birçok sıkıntıya yol açar.

Hassas ciltler için hazırlanan tıraş ürünlerini tercih edin:
Tıraş köpükleri, tıraş jelleri gibi ürünlerde bol miktarda alkol, mentol, nane, potasyum, sodyum hidroksit, kafur gibi maddeler bulunur. Bunların tümü tahriş edici malzemelerdir.

Örneğin tıraş köpüğü veya jellerin hassas ciltler için hazırlananları daha yumuşaktır. Bunların içinde parfüm, mentol, alkol, limon, portakal, greyfurt, okaliptüs, kafur ya da nane gibi tahriş edici maddeler bulunmaz.

After shave parfüm yerine kullanılmaz:
En azından after shave'iniz yumuşak olmalıdır. Makinenin veya jiletin tahriş ettiği cilde biraz daha fazla özen göstermeniz gerekir. Tıraşınızı tamamladıktan sonra yüzünüz fazla kızarıyorsa, bunun nedeni büyük bir ihtimalle kullandığınız after shave’lerdir.

Piyasada bulunan after shave’lerin hemen hepsi serttir. Tümü yüksek oranda parfüm, alkol ve daha bir çok tahriş edici madde ile doludurlar. Zaten birçok erkek bunları parfüm niyetine kullanırlar. After shave olarak en uygun ürünler, cildi tahriş etmeyen alkolsüz toniklerdir. Bu tonikleri, tıraştan sonra güvenle kullanabilirsiniz.
Parfüm kullanmak istiyorsanız onu da giysilerinize veya saçınıza sürebilirsiniz.

Günlük bakım:
Erkeklerin her gün tıraş olmaları, bir bakıma ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlar. Hücre oluşumu ve cildin yenilenmesini canlandırır. Ancak yüzlerinin üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşerek matlaşır. Bu nedenle yüzün tıraş olmayan bölgelerinde ( alın, göz kenarları ve yanak üstü) Meyve asitleri (AHA) içeren ürünler kullanılması, cildin tazeliği korur, canlandırır.